baner RUSI

Благотворителен футболен мач в подкрепа на Руси Пенчев

„Локомотив”Дряново-„Янтра”Габрово

ВЕТЕРАНИ

 

Чуйте Руси Пенчев: Rusi Penchev Radio Varna

 

Балканското градче Дряново отново се превръща в арена на поредната интересна футболна инициатива.

Отборите на ФК „Локомотив”Дряново и  „Янтра”Габрово/ветерани/ ще играят благотворително с цел подпомагане на именития футболист от близкото минало – централният защитник Руси Пенчев. Средствата събрани от тази среща ще бъдат предоставени на Руси Пенчев за да извърши допълнителните задължителни манипулации след, като бяха ампотирани и двата му крака.

Легендите на двата отбора са категорични, че инициативата е хуманна и с огромно желание приеха поканата за участие в този мач с мисълта да помогнат на приетеля и човека Руси Пенчев.

 

Проявата е на 15.09.2013 година /неделя/ от 17.00 часа на стадион „Локомотив” в град Дряново.

Безрезервно към екипа подготвящ благотворителната среща и футболистите се присъедини и легендата на „Темида” от близкото ни минало, топ-реферът Антон Генов, който ще ръководи този специален мач. Ще му помагат Йосив Ронков и Николай Петров също от Габрово.

 

Руси Пенчев е роден на 15.10.1947 година в София, играл в ЦСКА-Септемврийско Знаме и е шампион на България 1968/1969 година.

Преминава през футболните клубове ПФК „Черно Море” – Варна 1967-1968г., ФК ”Янтра” Габрово 1970-1978г. и завършва своята футболна кариера в „Локомотив” Дряново през 1979-1981г.

Руси Пенчев е с повече от 350 мача в профисионалния футбол. Носител е на Купата на съветската армия и е отличен със златна значка на БФС за заслуги към българския футбол.  Очакваме ви !

 

Със съдействието на :

Община  Дряново; Кметът на Община Дряново д-р Иван Николов

ФК „Локомотив” Дряново /ветерани/, Николай Дончев, Тодор Георгиев /Teddy Georgо/

ФК”Янтра” Габрово /ветерани/.

Зонален Съвет БФС Велико Търново.

 

С медийната подкрепа на: Дарик Радио, Радио Бумеранг FM Габрово, Радио Севлиево, Дряново.нет, весник Дряново нюз, весник100 вести и БНР Радио Варна.