водна топка Аква спорт 1

Ватерполистите от СК „Аква спорт” – Варна спечелиха шампионската титла на завършилия през почивните дни  финален турнир по водна топка за 2013 г. възраст „момчета” – 13-14 г. Домакин на мачовете от първа шестица, определена след квалификационен турнир бе град Бургас.

Най-силните шест отбора след квалификациите бяха варненските КПС  „Варна”, СК „Аква спорт” и  „Комодор”, софийските „Локомотив” и „Красна поляна” и бургаския „Черноморец”.

Любителите на водната топка се насладиха на изключително оспорвани двубои в борбата за шампионската купа. Огромно бе желанието на младите ватерполисти от всички отбори за победа.

За първи път с шампионската титла се окичиха момчетата от СК „Аква спорт” – Варна с треньор Стафан Георгиев. Момчетата спечелиха 4 мача – срещу „Локомотив”, „Красна поляна”, КПС „Варна” и „Комодор” и завършиха равни с „Черноморец”, спечелвайки 13 точки.

Втори с 12 точки е отбора на КПС  „Варна” с треньор Станчо Велков, шампиони от изминалите две години. Те завършиха с 4 победи – срещу „Локомотив”, „Красна поляна”,  „Черноморец” и „Комодор” и загубиха от СК „Аква спорт”.

Трети е отборът на „Черноморец”-Бургас с 10 точки набрани от 3 победи и един равен.

Странно бе решението  на БФВТ  при наличие на три варненски отбора в групата да не даде домакинството на град Варна, но желанието  на бургазлии за победа, силните позиции на бургаския кмет в лобито на водната топка, както и наличието на силен спонсор от страна на бургаския тим наклониха везните в тяхна полза. За съжаление температурата на водата в басейна не отговаряше на стандартите за провеждане шампионати. Ледената вода затрудни всички деца и усложни и без това тежката им задача.

Ето имената на момчетата от Аква спорт: Дамян Любомиров, Николай Герасимов, Радослав Иванчев, Никола Стефанов, Георги Ковачев, Иван Ковачев, Иво Песев, Станислав Димов, Александър Димитрио, Ясен Пръвчев, Мирослав Георгиев, Чавдар Панаьотов.