Петя Хрисчева
Петя Хрисчева

ВК Марица (Пловдив) посрещна ново попълнение в своите редици.  Петя Хрисчева вече е част от треньорския щаб на клуба.  Младата специалистка завърши Националната спортна академия в София през тази година и на първото си работно място като висшистка ще подпомага подготовката на най-младите волейболистки на Жълтия клуб – от момичетата до 10 години до тези до 15 години.

“Подготовката ни засега преминава изцяло в Пловдив.  Предстоят ни доста интересни контролни срещи”, заяви в интервю старши-треньорът на женския отбор на Марица (Пловдив) Иван Петков. “От 18 септември нагости ще ни бъде турският отбор Бурса Бююкшехир Беледийе (Бурса).  Ще бъде организиран и турнир за Купа Пловдив, който се налага като традиционен.  Миналата година по средата на сезона започнахме да даваме шанс на млади момичета да играят в отбора.  Тази линия ще я продължим. Анелия Минчева, Ивелина Монова и Ивелина Ковачева, които последно играха зад граница, засега тренират с нас, но е възможно отново да осъществят трансфери в чужбина.  Силвия Андреева е напълно възстановена и тренира на 100%.  Ани Радичева също вече тренира с отбора след майчинство.  Нови състезателки няма да има с изключение на центъра Мария Данчева от ЦСКА (София), която е при нас и е въпрос на време да се осъществи този трансфер.”

С нов терафлекс се сдоби зала Лаута в Пловдив. Настилката не е чисто нова. Тя е леко употребявана, но само на най-високо световно волейболно ниво – на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година. Мениджърът на ВК Марица (Пловдив) Борис Халачев използва контактите си в британската столица, където е живял и работил няколко години, за да договори добра цена за терафлекса. Настилката пристигна в зала Лаута днес – тъкмо навреме, за да бъде инсталирана като част от ремонта, който тече в момента в спортното съоръжение. Новата придобивка ще даде възможност на всички играещи волейбол в пловдивската зала да се докоснат, макар и задочно, до най-големите световни звезди на любимия спорт, играли на същата тази настилка по време на Олимпиада 2012, и да помечтаят самите те един ден да играят на най-престижния волейболен форум.