Формула-E
Първият готов болид от новия еко-шампионат на FIA Формула-E беше показан на автосалона във Франкфурт. Колата носи името Spark-Renault SRT_01E и има конструкция развита на базата на алуминий и карбон, развито от Dallara. Компанията McLaren Electronics Systems е доставчик на електрониката, редуктора и електромотора с мощност 200 кВт/272 к.с.

Освен тези фирми в създаването на автомобила са взели участие Кроме них в создании машины принимали участие компании Renault, извършила интеграцията на системите и Williams Advanced Engineering, отговорни за акумулатора и системата за управление на захранването. За цялостното проектиране на колата и финалния му монтаж е отговаряла компанията Spark Racing Technology. Болидите от новата Формула-E ще ползват 18-цолови гуми на Michelin във варианти за сухо и мокро. Spark Racing Technology ще построи 42 машини, защото по време на състезанията всеки пилот ще ползва по два автомобила.

В състезателен режим мощността на електромотора ще се ограничава на 180 к.с., но за кратко ще може да се повишава до максималната по време на тренировките и квалификациите. Към колелата тази мощност се предава от подредена кутия Hewland. Упражнението 0–100 км/ч 800-килограмовата „електричка“ ще прави за три секунди, а максималната скорост ще е ограничена електронно на 225 км/ч.

Първият сезон на новия шампионат ще е през следващата година с 10 отбора и 20 пилота. Етапите ще са 10 със старт в Рио-де-Жанейро. По-нататък FIA има намерение да направи шампионат открит за всеки производител, който пожелае, но с автомобили, направени по общите единни правила.