Явор Янакиев-червено

Борците ни загубиха в последния ден на световното в класическия стил в Будапеща.

Явор Янакиев (74 кг) бе спрян на четвъртфиналите от датчанина Медсън, пети от олимпийските игри Лондон 2012, с туш. Така скандинавецът взе реванш от нашия национал за загубата си на финала на първенството на планетата в Баку през 2007-а.

В следващата среща Медсън падна от олимпийския шампион Роман Власов (Русия) и така Янакиев не успя да продължи в репешажите.

Явор стартира с успех срещу гърка Мануйлидис – 3:1, а след това срази и шведа Росингрен – 1:0.

Близко до репешажите за бронза бе дебютантът Милослав Методиев. На старта при тежките до 120 кг той загуби от опитния унгарец Михайли Даек-Бардош с туш, който обаче падна на полуфиналите и българското участие приключи.

В кат. до 66 кг Пламен Петров загуби в първата си среща от арменеца Гамбарян с 0:8. Съперникът му претърпя поражение в следващата среща и така нашето участие завърши.

Целият ни национален отбор в класическия стил, както и световният шампион Иво Ангелов, се прибират утре, понеделник с полет от Виена в 22,55 часа.

Световният шампион Иво Ангелов, както и целият национален отбор по класическа борба, се прибират утре, 23 септември, с полет от Виена в 22,55 часа.

На шампионата на планетата в Будапеща Ангелов ликува с титлата в кат. до 74 кг.