хокей на трева

На 27-28.09.2013 г. в КК „Албена“ ще се проведат финали от ДП мъже хокей на трева,дивизия „В“ -открито. Отборът на КХ „Свети Климент“ ще срещне тима на КХТ „Стик“ Генерал Тошево в 1-ви полуфинал, а другата двойка е КХ Академик + Сф – КХ „Евлоги Георгиев“. Победителите ще се срещнат в мач за влизане в дивизия „А“, а загубилите ще спорят за 3-4 място.

В първия турнир през пролетта варненци надиграха отбора на Академик + с 3:2, но загубиха 0:1 от Стик ГТ и останаха втори, заради по-лоша голова разлика между трите тима, а Евлоги Георгиев загубиха и 3-те си срещи.

„Надявам се, че ще играем добре, а когато го правим можем да победим всеки. Притеснявам се, че вратаря ни Христо Михайлов е под въпрос за първия мач, а и аз няма да играя в него. Няма да поставям цели пред отбора. Класирането не е важно, по-важното е да играем добре“ – заяви играещият треньор Николай Янчев.

Янчев ще бъде и мениджър на съдийте на другите два финални турнира за деца до 12 и до 14 години, където ще оценява младите съдии.

Варненският наставник ще участва след месец в национален треньорски семинар в НСА София, където ще защити правото да работи като треньор в ЕС. Паралелно с него в семинара за съдии ще участва и най-переспективния млад съдия на България за последните 2 години Християн Василев от „Св. Климент“. Лектори ще бъдат Крег Мадан съдии и петтима от световни топ треньори между които Норман Хюз (АНГ) и Томислав Яничич (ХОЛ).