9999

Две млади варненски състезателки участваха на силен турнир по плажен волейбол тази година. Става дума за Деница Петрова и Стефани Кьосева.

Подготовката си направиха изцяло през юни месец на плажа. Първото състезание бе в Кърджали, до 17 г. На него двете станаха първи. Следващата проява бе в Албена, където двете станаха 2-ри, след като загубиха от румънки. На турнира в Божурище до 17г.  отново се класираха втори. Този път по пътя към златото ги спря двойката на Марица с който бяха доста равностойни. Младите варненски състезателки решиха да премерят сили и сред по-големите и заявиха участие на турнира в Габрово до 22г. Там те ес класираха пети.  Първото си участие при жените Деница и Стефани записаха в Смолян, като останаха на 9-то място.

Двете преминаха тази година и през  Mtel beach Masters в София, където започнаха от квалификациите и направиха една победа.

Второ участие на турнир отново до 17г. в Божурище. Опитът срещу женски двойки си каза думата и двете спечелиха титлата на този турнир. В Пловдив на турнира до 17 и до 22г. Варненските състезателки играха добре. В по-малката възрастова група се класираха втори, а при по-големите останаха трети. Програмата на първенството ги изпрати отново в Кърджали, като там се класират 7-ми. Явно попаднали в полезрението на родните ръководители във волейбола с изявите си, Деница Петрова и Стефани Кьосева са избрани да представят страната ни на европейско в Литва, Вилнюс до 22г.

Там те направиха 3 загуби. След това взеха участие на квалификация в Москва. Турска двойка обаче побеждава варненки, като не им опзволява  да се преборят за класиране на финалите на европейска отборна купа.

На ЕП в Беларус 18г. попадат в група с Русия, Латвия и Естония. Липсата на шанс не им поздволява да излязат от групата, след като правят доста оспорван мач с латвийките  1:2 (11:21, 21:9, 14:16). С това европейско на практика годината за двете състезателки приключи.

„Доволни сме от постигнатото, защото го направихме само за 3 месеца. За това време се сработихме, спечелихме доста медала и натрупахме доста опит и всичко това се дължи на треньора ни Пламен Николов, който ни научи на доста неща. Той беше единственият човек, който ни подкрепяше в трудните ни моменти”, казват Деница Петрова и Стефани Кьосева.