Хибридният McLaren
Хибридният суперкар McLaren P1 е станал абсолютен рекордьор на Северния вариант на пистата в Нюрбургринга, завъртайки обиколка за 6 минути и 47 секунди. Това твърди авторът на видеоклип в YouTube, но официално потвърждение на рекорда няма.

Ако времето е наистина това, то колата на McLaren е по-бърза не само от всички серийно коли, пробвали се на пистата в Зеления ад, но и от свръхлеките пистови машини Radical SR8 и SR8LM, които отбелязаха времена от 6 минути и 48 секунди и 6 минути и 55 секунди съответно, както и от това на Pagani Zonda R, предоляла трасето за 6 минут 47,50 секунди.

Предишният най-бърз хибриден автомобил в Нюрбургринг беше Porsche 918 Spyder, който превзе трасето за 6 минути и 57 секунди.

В началото на септември McLaren P1 регистрира официално време на пистата от 7 минути и 4 секунди, но представителите на компанията тогава заявиха, че това не ги удовлетворява, защото резултатът бил „пет секунди по-слаб от планирания.“ Папаршака снимка показва, че всъщност от марката гонят резултат от 6 минути и 33 секунди.

Купето P1 има хибриден силов агрегат с мощност 916 к.с., състоящ се от бензинов битурбо мотор V8 и електромотор 179 к.с. Колата носи комплект акумулатори и има седемстепенна роботизирана кутия със сдвоен съединител. Тя се ускорява от място до 100 км/ч за 2,8 сек., 200 и 300 км/ч се постигат за 6,8 и 16,5 секунди съответно.