Tesla

В теорията се казва, че токът и водата са несъвместими. Шефът на Tesla Елън Муск, новият собственик на прочутата кола-подводница Lotus Esprit на агент 007 Джеймс Бонд има намерение да опревргае горното твърдение, като направи реален автомобил-подводница, но с електрозадвижване.

Муск е спечелил уникалния филмов автомобил на търг в Лондон за $989 000. Тази кола може да бъде карана под вода само от водолаз със съответното оборудване за гмуркане, докато босът на вече прочутата компания за производство на супер-електромобили иска тя да стане ежедневна реалност.

„За мен беше малко чудо като невръстен юнак в Южна Африка да гледам Джеймс Бонд във филма „Шпионинът, който ме обича“, карайки Lotus Esprit на кея, след което с натискане на бутон, колата се преобразуваше в подводница“ – сподели Муск на изданието USA Today.

„Много бях разочарован, когато разбрах, че на практика колата не може да прави тази трансформация. Това, което искам да направя е да й добавя нашето електрозадвижване на Tesla и да я накарам наистина да извърши трансформацията от лек автомобил в подводница“.