img0006

За трета поредна година Националното сдружение на сираците в България, което е създадено и се управлява изцяло от хора, израснали в домове за сираци, съвместно с Община Варна, Гранд Мол Варна и Спортно училище „Георги Бенковски” – Варна, организира НАЦИОНАЛНАТА ИНИЦИАТИВА „ПОГЛЕДНИ КЪМ ДЕТЕТО“. Датата, на която се провежда събитието, е 21 ноември – Ден на християнското семейство. За  поредна година патрон на инициативата е д-р Даниела Петрова – почетен член на Националното сдружение на сираците в България. През целия ден на територията на Община Варна са планирани мероприятия, които целят превръщането на деня в един незабравим празник за всички участници. И тази година официалното откриване на събитието ще бъде в Спортно училище „Георги Бенковски” – Варна. Ще присъстват много официални гости, сред които двама миностри, г-н Иван Портних – кмет на Община Варна. Ще бъдат връчвани призове за принос към развитието на деца в неравностойно социално положение. Наградени ще бъдат и учениците участвали и спечелили конкурсите за есе, стихотворение и рисунка на тема „Християнското семейство, традиции и обичаи” Предвидена е и кратка тържествена програма, в която участие ще вземат деца от различни школи по изкуствата. След официалното откриване празникът ще продължи на спортните игрища в Гранд Мол Варна. Там ще се проведе футболен турнир, в който участници ще са деца и младежи с изявени интереси и дарби в тази област. Турнират ще се проведе със съдействието на БФС. Празникът ще завърши с БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ, който ще се проведе в зала „Пленарна“ на Община Варна. За децата на Варна ще пеят Орлин Павлов, Стилияна Христова, спечелила първия формат на „Гласът на България” и много други изпълнители участвали в телевизионни реалити формати. Сред изпълнителите са й Боян Дойчев, СК „Чар” и СК „Одесос Денс 2008.”

ПРОГРАМА 

21.11.2013 год. – Четвъртък

10.00 ч. до 10.20 ч. – Пресконференция на организаторите, патрона на събитието, официални лица и медии в /интегрален кабинет на Спортно училище „Г. Бенковски” град Варна/.

10.30 ч. – Официално откриване на националната инициатива „Погледни към детето” от организаторите, патрона на събитието и официални гости в Спортно училище „Георги Бенковски”

10.45 ч. до 11.10 ч. – Награждаване на участниците от конкурсите за есе, стихотворение и рисунка на тема „Християнското семейство, традиции и обичаи”. Наградите се връчват от патрона на инициативата, официални гости и спонсори на кампанията. Връчване на Почетни призове за принос към развитието на деца в неравностойно социално положение на г-н Данаил Папазов – Министър на транспорта, г-жа Марияна Георгиева – Министър на младежта и спорта, г-н Иван Портних – Кмет на община Варна, г-н Борислав Михайлов – Президент на БФС и др в Спортно училище „Георги Бенковски”

11.10 ч. до 11.40 ч. – Празнична програма с участието на даровити деца

13.00 ч.  до 17.00 ч. – Футболен турнир на игрището на „Гранд мол Варна”.

18.30 ч. 20.10 ч. – Празничен благотворителен концерт с участието на таланти от телевизионните предавания „България търси талант” и „Х Фактор” и др.  в зала „Пленарна” на Община Варна. С участието на: Орлин Павлов, Гласът на България -Стилияна Христова,  Анастасия Вутова – участник в реалити формата Х Фактор и др..