хокей в зала

Един гол не стигна на варненки за 2-то място

Студентките от ТУ Варна останаха 3-ти на 1-то ДСП по хокей в зала, провело се през уйкенда в СОК „Камчия“. Възпитаничките на Николай Янчев записаха минимална победа с 1:0 над другия деютант в турнира Тракийски университет в първата среща, което се оказа достатъчно за бронзовите медали. В последствие варненки отстъпиха на шампионките от НСА с 9:0 и от ЮЗУ „Н. Рилски“ с минималното 1:2. Така втори останаха благоевградчанките, а четвърти Тракийски университет.

При мъжете отбора на НСА отново доминира и с три победи категорично зае първото място. Втори останаха студентите от МГУ с една загуба и две победи, трети Тракийския университет с една победа и четвърти „инжинерите“ от ТУ Варна, които загубиха и трите си срещи. Особено интригуваща бе срещата на варненци с Тракийски университет (2:3), в който се оказа, че играят 4-ма състезатели на мъжкия Бяла (Русе).

„Изключително съм доволен от представянето ни, особено от женския ни отбор, на който му стигаше равенство с ЮЗУ в последната среща, за да стане 2-ри. Играха прекрасно и изпуснаха няколко 100-процентови положения. Показаха, че могат да бъдат равностойни на отбор, който играе в ДП по хокей през последните няколко години. Радвам се, че всички момичета искат да продължат да се готвят и да дебютираме в ДП за жени през следващата година сподели Янчев.“

хокей в зала 1

През декември 20-22.12.2013 г. на СОК „Камчия“ ще бъде домакин наБалкаско първенство за юноши и девойки до 18 г.

Резултати жени:

НСА – ЮЗУ 5:1

ТУ Варна – Тракийски 1:0

ЮЗУ – Тракийски 3:3

НСА – ТУ Варна 9:0

ТУ Варна – ЮЗУ 1:2

НСА – Тракийски 6:0

Резултати мъже:

МГУ – Тракийски 3:1

НСА – ТУ Варна 13:0

Тракийски – ТУ Варна 3:2

МГУ – НСА 6:2

НСА – Тракийски 6:2

ТУ Варна – МГУ 3:6

хокей в зала 3