боксов турнир Левски

Тази събота, 30-ти ноември, столичната зала „Триадица“ ще събере много сини легенди. Именити спортисти и футболисти от близкото минало на „синия“ клуб ще наблюдават втория босков турнир между фракциите на Левски, който стартира в 17 ч. Организаторите от боксов клуб „Левски София Запад“ и Спортен център „Сектор Б“ вече раздадоха 40 ВИП покани. Специалните си пропуски получиха всички от настоящото ръководство на футболния клуб – Тодор Батков, Константин Баждеков, Христо Йовов, както и Иво Тонев. Очаква се да присъстват двама от най-големите любимци на сектор Б – Даниел Боримиров и Димитър Иванков. С покани са още и председателят на Спортен клуб „Левски“ Стоян Хранов, старши-треньорът на баскетболния тим на „сините“ Константин Папазов, двукратният олимпийски шампион по борба и настоящ треньор на националите ни Армен Назарян,  световният и европейски шампион по борба Николай Гергов, президентът на Българска федерация по Бокс Красимир Инински, председателя на Столичния Боксов Съюз Иван Иванов и много други.

Боксовият турнир, който се провежда за втора поредна година, ще събере фен-фракциите на „Левски“ от цялата страна. Ще има представители от най-големите градове – София, Варна, Пловдив, Плевен, Благоевград, Велико Търново, Перник, Троян и други. Организаторите са се подготвили и със сериозен брой охрана, като специално са ангажирани стюардите от „ЛСФК Секюрити“, които се грижат за безопасността и охраната по време на домакинските мачове на футболен клуб „Левски“.По програма ще има 9 боксови срещи в различни категории. Стартът ще бъде даден с демонстративен мач между деца в категория до 32 килограма – Даниел Стефанов от БК „Локомотив“ срещу Ясен Радев от БК „Левски“. Техният двубой ще премине в три рунда по две минути. Останалите срещи са три рунда по три минути. Една от срещите е между представителки на нежния пол, като продължителността на рундовете тук ще бъде3 рунда по 2 минути. На ринга освен бокс зрителите в зала „Триадица“ ще могат да наблюдават и една среща по Муай тай и една по ММА. Водещ на турнира ще е Тодор Ненов-Камората. За доброто настроение на гостите ще се грижат още и известният рап изпълнител Splendata, Grisha – MrNice, Dance studio Deja Vu и Ансамбъл по народни танци „България“ от град Сливница.

боксов турнир Левски 2

Билетите за турнира са с цена 10 лева и могат да се закупят от магазините на бул. „Тодор Александров“ № 23 и ул.“Цар Симеон“ № 74, в Спортен Център Сектор Б, намиращ се на ул.“Майор Агов“ № 1, както и в офисите на Евентим. Събраните средства от събитието ще бъдат използвани за развитието и популяризирането на бокса.

Програма и участници:

Мъже:Първа среща : В категория 64 кг Теодор Иванов – Old capital boys- Велико Търново срещу Георги Богданов – София Запад;
Втора среща: В категория 69 кг Калоян Ганев – Вандалс Плевен срещу Антонио Петров – София Запад;
Трета среща: В категория 70 кг. Станислав Стойчев – Сини хуни Перник срещу Теди Георгиев – София Запад;
Четвърта среща: девойки Розалия Пайчева – БК „Локомотив“ срещу Никол Младенова – София Запад;
Пета среща: В категория 75 кг. Георги Георгиев – Ултра Варна срещу Николай Асенов – София Запад;
Шеста среща: В категория 80 кг. Мартин Стефанов – Вандалс Плевен срещу Георги Гетов – Сините Момчета Троян;
Седма среща: В категория 85 кг. Кирил Кирилов – Ултрас Благоевград срещу Руслан Станчев- Южна Дивизия;
Осма среща: В категория 91 кг. Иван Иванов – БК „Локомотив“ срещу Евгени Данов – БК „Street fighter TDA” .