Mahindra
Mahindra Racing, спортната дивизия на Mahindra Group ще участва още в първото състезание на най-новия шампионат на FIA – Formula E, което ще се проведе през септември следващата година. Новината беше обявена на специална пресконференция с участието на Онанд Махиндра, президент и изпълнителен директор на групата, шефът на спортното й поделение Mahindra Racing и директор групова стратегия Си. Пи. Шукла, др. Паван Гоенка – изпълнителен директор и президент на автомобилния и аграрен сектор на групата и Алехандро Агаг, изпълнителен директор на Formula E Holdings.

Mahindra е осмият екип включващ се в надпреварата с болиди с нулеви емисии и единственият от Индия. Двете страни – Mahindra и промотора на шампионата – Formula E Holdings, подписаха официално договора за участие на индийския екип в шампионата. Той ще се състои от 10 състезания в първия си сезон, които ще се проведат в централните зони на на градове като Лондон, Пекин и Ел Ей.

Шампионатът е създаден от FIA за да се подпомогне навлизането на електромобилите в нашата среда и за да се развият по-бързо технологиите на бъдещето. Смята се че шампионатът ще помогне да се продадат около 77 милиона електромобила в света през следващите 25 години.

Mahindra участва в развитието и производството на електромобили чрез своята спецеиализирана компания Reva и включването на индийците в шампионата е нормална крачка за компанията. Mahindra Racing не е ново име в моторните спортове, има присъствие в Moto GP от 2011-а насам, където има и вече няколко подиума.