Меси-Роналдо

Барселона и Реал М били глобени за нарушаване на законите на спорта свързани с телевизионното излъчване, когато се съгласили на разговори за телевизионни права за домашните им срещи  от лигата и турнира за купата. Двата клуба, заедно със Севиля и Расинг С  трябва да платят 8,5 мил.евро, докато ТВ-продуцентската къща Mediapro е глобена с 6,5 мил.евро. Те са обявени за виновни от испанската национална маркетингова комисия(CNMC) за сключване на договор за повече от допустимите 3 години. През 2010 г. тези клубове сключиха договор за 4 години с Mediapro. Реал М  бяха глобени с 3,9 мил.евро, Севиля с 900 000 евро, а Сантандер с 30 000 евро.

Финансовите ресурси на Барселона не са чак толкова сериозни, макар че нещата малко се промениха след като за първи път клубът позволи футболистите да носят на екипите си лого на спонсор. Става дума за Qatar Foundation/2010 г/. Договорът за реклама е за 5 години и е на стойност  225 мил.долара. Клубът обаче изхарчи колосалната сума от 75 мил.долара през май за привличането на Неймар.

Двата испански гранда правят огромни разходи. Те са два от най-богатите клубове в света. Това позволи на Реал да „хвърли” 132 милиона долара за Гарет Бейл през август, като удължиха договора на Криситано Роналдо дългосрочно срещу сума от 206 мил.долара.