Red Bull Racing

За пореден път инженерният гений на Формула 1 Ейдриан Нюи взе участие в създаването на специален автомобил за играта Gran Turismo. Заедно с авторите на спортния пистов симулатор на фирмата Polyphony Digital, Нюи е подготовил автомобил с име Red Bull X2014. Както и преди „игралният“ болид е изпълнен на супер-професионално ниво, зад създаването му стои трудът на специална група специалисти от отбора във Формула 1 на Матешиц.

„Занимавката“ с подобни „игрални“ автомобили не е приоритет само на хората от Red Bull – съвсем на скоро и прототип за същата игра на Mercedes AMG събра очите на журналистите и посетителите на автосалона в Града на ангелите в Щатите.

Концептът на шампионския отбор във Формула 1 се различава от модела Red Bull X1, показан в 2010-а година. За съжаление и за разлика от колата на Трилъчната звезда, отсъстват технически данни, но създателите й казват, че е продължителка на предшественика си, така че, едва ли ще има някакви съществени промени. Той имаше маса от 615 кг и благодарение на битурбо мотора си V6 се ускоряваше от място до 100 км/ч за 1,4 сек, а максималната му скорост достигаше 450 км/ч.