Monster Energy
Стефан Петерханзел и неговото Monster Energy X-raid MINI ALL4 имат една цел – да защитят титлата си от Dakar през януари 2014.

За някои сезонът в моторните спортове вече е далечен спомен, но по това време на годината има една елитна група пилоти, която прави последни настройки по колите си, преди да атакува Рали Дакар – най-великото и вдъхновяващо състезание на планетата.

От като през 2009 година се премести в Южна Америка, най-тежката надпревара в моторните спортове доказа, че без значение къде са епичните пустини – най-добрите пилоти в света ще дойдат, за да ги пресекат със зверските си машини.

Monster Energy X-raid Team не прави изключение и след успешния сезон в Cross-Country Rally, се насочва към Дакар 2014 с двойна победа, готов да атакува огромните полета на Аржентина, Боливия и Чили. През 2014, X-Raid ще се впусне в битката с четири коли, които ще бъдат управлявани от Стефан Петерханзел (най-успешния състезател на Дакар с 11 титли в сметката си), Нани Рома, Кристоф Холовчик и Орландо Теранова. Те ще раздават газ на своите двойно турбинирани MINI – та, преследвайки победата в продължение на 9,374 километра, които ще трябва да изминат само за 13 дни.

Преди екшъна да започне на 4 – ти януари в Росарио, Аржентина – Monster Energy и Стефан Петерханзел се събраха, за да покажат на какво е способна машината за следващата година. Приготви се за спиращо дъха каране по улиците на Ерфуд, Мароко, покрай берберите и техните камилите, и по епичните дюни в Сахара. Закопчай си колана и разбери какво могат 700 Nm въртящ момент пуснати на свобода в пустинята.