Toni Makulev_TWINS MMA 3 (8)

 

Фото кредит

Тони Маркулев  направи впечатляваща победа над Владимир Павлов в група до 84кг. ММА-звездата участва в ожесточена битка на „TWINS MMA 3“ в зала „Христо Ботев“, която бе арена на един от най-зрелищните бойни спортове в света.

След драматичните 1-ва и 2-ра бойни гала вечери, „TWINS MMA 3“  е третата част на една от най-популярните ММА надпревари в страната.

Срещата започна с преимущество на Павлов в пръвия рунд, но благодарение на професионалните умения на опонента си, Макулев, успя да отреагира  достойно на ринга. Победата дойде във втория рунд, когато Тони повали съперника си и след серия удари в лицето на Владимир принуди рефера да сложи край на двубоя, преди той да е станал необратим и фатален.

„Победата не изненада никой. Тони се готвеше неуморно  до последно, а до преди няколко седмици тренираше и с венецуелската супер звезда на ММА-боевете Рони Александър, което оказа положително влияние на двубоят“ коментират за медиите ММА-треньора Камен Георгиев.

Нашумелият в последно време ММА боец Тони Маркулев, стана популярен с победата си над шампиона Георги Валентинов-Валентино и така също с редица други титли, част от спортната му кариера.

Българският тим, на който самия Маркулев е член, стана известен в световната ММА общност с това, че две поредни години осъществи подготовката на UFC-боеца Нандор Гуелмино.

Тони Маркулев продължава с подготовката си  за още по-атрактивни мачове и е в очакване на покани за предстоящи международни участия.

 

ОЩЕ ЗА ТОНИ МАРКУЛЕВ :

Тони Маркулев е роден в Сърбия, в западните покрайнини на България, в град Цариброд (Димитровград), на 29.01.1987 год. След като завършва основното си училище там, решава да продължи своето образование в своята родина. През 2010 год. успешно се дипломира в Югозападния Университет „Неофит Рилски“ – Благоевград със специалност Туризъм. В момента живее и работи в София. Бойните спортове го завладяват още в ранна детска възраст. Вдъхновен от легендата и великия майстор на бойните изкуства Брус Ли, Тони започва да тренира карате още на 4 годишна възраст и от тогава не е спирал да се занимава с бойни изкуства. В развитието си като боец е преминал през различни стилове от света на бойните спортове, тренирал е карате, кикбокс, айкидо, граплинг, санда. През 2006 год. Тони се запознава с Иван Милчев, треньор на ММА клуб ИПОН Благоевград, където започва своята кариера на ММА състезател. С треньор Иван Милчев, Тони участва и печели няколко аматьорски ММА състезания, където се доказва като обещаващ и перспективен състезател. С клуб ИПОН и треньора си Иван Милчев, Тони се разделя 2011 год., защото започва да живее и работи в София. Съдбата обаче го отвежда в Славия Спортес, където попада в ръцете на най-опитния ММА боец на България Камен Георгиев и един от най-добрите борци на България Нурал Назмиев-Маджара. Опитните състезатели веднага разпознават таланта на младия боец и го приемат в своя отбор, където по късно Тони се доказва като обещаващ състезател, достоен представител на „Георгиев Топ Тийм“ и сериозен конкурент на бойците в категория до 84кг. В кариерата си на ММА боец, Тони е провеждал съвместни лагери с австрийския UFC боец Нандор Гуелмино, венецуелския боец Рони Александър и редовно тренират заедно с едни от най-перспективните бойци на България. Маркулев е и многократен републикацнски шампион по „Sanda Full Contact“. Европеийски  шампион по „Sanda Full Contact“ за 2012 и 2013 година и световен шампион по „Sanda Full Contact“ за 2013 година. Най-важния двубой за Тони е първата му професионална ММА среща, дебюта му в Австрия, Виена, където той се изправи срещу до тогава непобеждавания полски състезател – Андржей Колениак (6-0-0). Маркулев е комплексен състезател, но предпочита боя в стойка. Обича да разменя тежки удари с ръце. Също така Тони продължава да тренира и усъвършенства своите карате техники в С.К. ИППОН, с треньор Александър Славков.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Приложение от Контестация на Рони Александър разпратена до българските медии и стояща на личната му страница във Фейсбук:

 

„Уважаеми господа и госпожи,участвах на MMA event, организирана от „Real Pain “ in Sofia , versus Georgi Valentinov . След 3 рунда победата беше присъдена на опонента ми. Не съм съгласен с това решение, защото не получих сериозен удар , докато следите от моите удари са видни върху лицето на противника ми. От страна на опонента ми нямаше агресивност и cage control , той през цялото време вървеше назад и бягаше от боя. Това са неща които се оценяват във всяка сериозна ММА организация. По време на боя вратата на клетката се отвори и паднах от нея , това не може да бъде разглеждано като събаряне или активност в полза на опонента ми, а недопустимо събитие от страна на организаторите „Real Pain „. Съдийското решение беше взето от двама странични съдии, а минимума е трима – както е световния регламент . В заключение смятам, че в никакъв случай не загубих срещата и желая резултата да бъде преразгледан. Президента на „Real Pain “ не пожела да ме изслуша след срещата, а всеки спортист има право да изрази своя протест – принцип в световната практика . За това,сега пускам контестацията до всички компетентни органи и медии както и до ММА обществеността. Надявам се след като емоцията е отминала, да се преразгледа съдийското решение на база видео материалите, и се вземе правилното професионално решение. Извън спортно-техническото действие, недопустимо е треньора ми да бъде замерван, обиждан и заплашван по време на моята среща( прилагам видеозапис от инцидента ). „Real Pain“ като организатор трябва да осигури условия за провеждане на професионално спортно мероприятие. Имам няколко участия в България и съм очарован от страната, феновете и условията за ММА. Сега бях потресен“.