Дейвид Бекъм

Jaguar обяви, че Дейвид Бекъм ще се присъедини към екипа на легендарната марка, като ще изпълнява ролята на посланик на компанията в Китай.
От Jaguar коментират, че Бекъм ще участва в редица рекламни кампании- в печатни издания и телевизии, на марката в един от най-важните пазари в целия свят, като първата стъпка ще бъде направена с новия суперспортен Jaguar F-TYPE Coupe.

„Винаги съм се възхищавал на Jaguar- от стила и дизайна, до усещането и звука на двигателя, всеки елемент е с уникално британско излъчване“, коментира Дейвид Бекъм. „Обичам класическия E-Type от 60-те и днес неговото наследство е живо благодарение на феноменалния F-TYPE Coupe- автомобил, който въплъщава британското майсторство“

Новите F-TYPE Coupе и F-TYPE S Coupе са оборудвани с трилитров V6 мотор с максимална мощност от съответно 340 и 380 конски сили. Върховият Jaguar F-TYPE R Coupе разполага с петлитров, V-образен осемцилиндров двигател с внушителна максимална мощност от 550 конски сили и максимален въртящ момент от 680 Нм. Този вариант на колата е в състояние да се ускори от 0 до 96 км/ч за 4 секунди и да развие максимална скорост на движение от 300 км/ч (електронно ограничена).