бридж

  В навечерието сме на най-голямото пролетно събитие за българския спортен бридж, 29-ят  международен бридж фестивал “Добрич 2014″,  който ще се проведе от 10-13 април в ресторанта на хотел “България“. Фестивалът се провежда под патронажа на Община-гр.Добрич и Българска бридж федерация, а организатор е спортен клуб“Бридж“-гр.Добрич
В състезанията ще се включат над 150 бриджьора от страната и гости от Англия, Румъния, Сърбия, Шотландия, Норвегия и др. Най- голямата „звезда“ която ще „свети“ във Фестивала е двукратната олимпийска шампионка с отбора на Англия – Невена Синиър, която ще играе заедно с един от най-добрите български състезатели за всички времена-Румен Трендафилов/Варна/ в отбор с английската двойка Сандра Пенфолд и Брайън Синиър. Ще бъде респектиращо и румънското участие с отборите на изпълнителния директор на румънската бридж федерация Мариус Джорджеску и традиционно силният тим на майстора Дан Зара.

От българска страна сред най-силните които ще  участват са многократните призьори от световни и европейски първенства и многократни шампиони на страната Росен Гунев, Виктор Аронов, Георги Стаматов, Диян Данаилов, Иван Нанев/всички от София/, Калин Караиванов, Радослав Радев, Антон Андонов, Илко Попов, Пламен Христов/Варна/, Станислав Недков, Паскал Паскалев, Николай Тончев, Драганка Георгиева, Валентина Петрова/Добрич/ и много други.

Програмата:

-в четвъртък,10 април от 19.30 е официалното откриване след което започва и едносесийният двойков турнир по схема“Бътлър“

-в петък,11 април от 14.00 е турнира за смесени двойки, а от 19.00 -открит двойков турнир

-в събота,12 април от 10.00 започва откритият отборен турнир и ще бъдат изиграни 7 кръга по 8 игри, а от 20,30 е гала вечерята за награждаване на призьорите в двойковите турнири.

-в неделя,13 април от 10.00 са последните 4 кръга на отборния турнир, като след тяхното изиграване веднага ще бъде награждаването на призьорите в него и закриването на Фестивала. Освен традиционните купи, подаръци и парични награди шампионите ще получат и най вкусната награда-цялото печено агне предоставено от „Пътнически превози“АД.

Както винаги до сега входа за зрители е безплатен и гражданите и гостите на гр.Добрич ще могат да се насладят на играта на елита на един спорт донесъл много слава и авторитет за България по целия свят.