tmp_Levski BUBA League_2-524865907
На 27 април (неделя) в зала „Универсиада“ ще се проведе традиционният празничен турнир по случай края на сезона на ученическата Левски-Буба лига. И тази година надпреварата се организира около Великден и по този начин финалните мачове от Лигата се превръщат в истински празник. В неделя ще се изиграят общо 14 мача, като първият е с начален час 9.00. Финалът е от 15.00 часа, а веднага след неговия край ще се състои и официалното награждаване на победителите в ученическата надпревара.

Левски-Буба лигата набра скорост и вече стана традиция да се организират големи детски турнири около най-светлите християнски празници. Освен сега за Великден, такива финали от турнирите в лигата се организират и навръх Коледа. Тази година няма да е изключение и отново се очаква зала „Универсиада“ да се напълни с малчугани, запалени по баскетбола.

И тази година организаторите са предвидили награди за всички деца, което допълнително ще зарадва участниците и освен приятно уморени от изиграните мачове, те ще си тръгнат и много усмихнати.

По случай 100-годишния юбилей на спортен клуб Левски ще има и официална церемония по награждаване на заслужили състезатели, треньори и деятели. Тя ще започне в 15.00 часа, непосредствено преди финалния мач на Левски-Буба лигата.