fd57315048b2a0e2ee02ed04b0927842_XL

Андрей Жеков и Боян Йорданов ще пропуснат предстоящото издание на Световната лига по волейбол.

Опитният разпределител има нужда от почивка след тежкия сезон, който изигра при завръщането си във волейбола. Жеков бе с ключов принос за силното представяне на „Томис“ (Рум), който направи златен дубъл в първенството и стигна до полуфинал за купата на  CEV.

Жеков се срещна със старши треньора на националния Камило Плачи и двамата се уговориха да разговарят отново след лигата за евентуалното включване на състезателя в състава за световното първенство.

Боян Йорданов пък има сериозен проблем в рамото на атакуващата лява ръка. В момента диагоналът играе на обезболяващи за „Олимпиакос“ във финалната серия на гръцкото първенство. След като приключат мачовете, Боян ще се подложи на нови изследвания. Мениджърът на националния отбор Владимир Николов ще му съдейства за преглед при най-добрия специалист за подобни травми в Италия. Освен това федерацията ще подсигури и преглед в Париж, където състезателят вече се е лекувал. Ако възстановяването на Йорданов протече по-бързо, той ще може да се включи в отбора за световното първенство в Полша в края на август.