плажен волейбол 9

С турнири по плажен футбол, плажен волейбол 3х3 и дърпане на въже, регати по гребане и ветроходство с лодки „ЯЛ 6”, и състезния по гмуркане и плуване започна спортната надпревара за екипажите на ветроходите от регата „Тол шипс”. На Южния плаж, в басейн „Приморски” и в акваторията на пристанището се включиха около 400 моряци от учебните кораби.

В оспорван финал руските „Мир” и „Крузенщерн” определиха победителя в плажния волейбол. Победа с 2:1 гейма (21:23, 21:16, 21:8) спечели екипажът на „Мир”.

Организатор на SCF Black Sea Tall Ships Regatta е международната благотворителна организация Sail Training International (STI). Организатор от българска страна е Община Варна.Патрони на фестивалните дни в различните пристанища ще бъдат съответно:Росен Плевнелиев (Президент на България), Владимир Путин (Президент на Русия), Траян Бъсеску (Президент на Румъния).Регатата се провежда за пръв път изцяло в акваторията на Черно море и в нея участват 19 ветрохода от 9 страни. Надпреварата ще включва порт Варна, руските пристанища Новоросийск и Сочи и румънското пристанище Констанца.