041

Българска асоциация „Спорт за всички”, съвместно с Министерство на младежта и спорта, организират Световен ден на предизвикателството ’ 2014.
Световният ден на предизвикателството е проява от програмата на Международната асоциация Спорт за всички ТАФИСА и се провежда ежегодно от 1983 г. през месец май в над 100 страни на всички континенти. В България това е 22-ро ежегодно издание на празника за масов спорт като целта е да се организират масови спортни надпревари по градовете за популяризирането на системните занимания с физически упражнения и спорт и акцентиране върху тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.
Денят на предизвикателството е ден за спорт и двигателна активност под различна форма. В него могат да включат всички желаещи, чрез практикуване на даден вид спорт или двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от физическите възможности. Общонационалната дата, избрана за провеждане на спортното събитие е 17 май, която съвпада и с Деня на българския спорт.
Тази година Община град Добрич бе избрана от Българска асоциация „Спорт за всички” за домакин на централното събитие на Световния ден на предизвикателството. Отдел „Образование и култура” и OП „Спортни имоти” активно ще вземат участие в проявата.
Информираме гражданите за възможността да се включат в спортното предизвикателство като вземат участие в:
– ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКИ ПРОБЕГ НА 1000 м. – Старт–Финал-пред СЗ „Добротица”;
– ФУТБОЛ – турнир за момчета родени през 2004 и 2005 г.; на игрището с изкуствена трева;
Спортните прояви ще се проведат на 17 май (събота) и ще започнат в 10:00 часа на указаните места. След приключване на спортната активност ще бъдат раздадени много награди за участие и класиране.