Djenerali

Варна за втори път ще е домакин на детския футболен турнир за купа „Дженерали”. Проявата е част от националната програма „Децата и футболът” и се провежда също в Бургас и Стара Загора. Варненският турнир се организира от Асоциацията на българските футболисти, БФС и Община Варна и е под патронажа на кмета на града Иван Портних.
Във второто издание ще участват осем отбора. В група „А“ са „Спартак 1918“, „Шумен 2010”, „Провадия“ и „Изида“ (Добрич), а в група „Б“ – „Черно море“, „Добруджа“, „Ботев“ (Нови пазар) и „Юнак” (Варна). Отборите са от деца на 12 години. а съставите – от 8 полеви играчи и вратар. Двубоите ще се играят на два терена с размери 70/45 м, като при равенство в редовното време ще се изпълняват по 3 дузпи.
Мачовете започват на Спортен комплекс „Младост” в четвъртък. Първите срещи от 10 часа са „Спартак 1918“ – „Провадия“ и „Изида“ – „Шумен 2010“. От 11 часа са мачовете „Черно море“ – „Ботев“ (Нови Пазар) и „Добруджа“ – „Юнак“.
Благодарение на генералния спонсор „Дженерали” и лично наговия главен изпълнителен директор Ивайло Йосифов всички отбори ще получат пълна футболна екипировка и футболни топки.
„Част от социално отговорната политика на група Дженерали е да подкрепя спорта у нас на всички нива. Младите хора са бъдещето на България. Заставаме зад всяка инициатива, която е свързана със спорта и възможността децата на България да се развиват и техния талант да се популяризира, затова подкрепяме тези турнири за втора поредна година“ коментира Ивайло Йосифов.
Предвидени са и индивидуални награди – за най-добър вратар, най-добър защитник, най-добър полузащитник, най-добър нападател, голмайстор, най-техничен състезател, най-полезен състезател, най-добър състезател и най-добър треньор.