Победителките в турнира за купа "Жилфондинвест" Драганка Георгиева и Валентина Петрова

Победителките в турнира за купа „Жилфондинвест“ Драганка Георгиева и Валентина Петрова

Завърши вторият състезателен ден на бридж фестивала в Албена.Изигра се двойковият турнир по схема“Бътлър“/ в който резултатите се отчитаха в импове/ за купа“Номад“. Оспорваната битка за първото място бе спечелелена от българката с италиански паспорт Илиана Христова/София/ и партньорът й от Русия Дмитрий Фазуненко, победили само с един имп следващите ги Стефани Паскалева/София/ и Васил Гетов/Варна/. На трето място се класира дошлият специално за Фестивала от САЩ Чавдар Маринов и парньорът му Иво Велков/Кюстендил/.

Дългогодишният национален състезател на Холандия Марсел Винкел

Дългогодишният национален състезател на Холандия Марсел Винкел

Днес от 15 ч.стартира третият двойков турнир/по схемата“Датска система/ за купа“Гардън плейс“, а от 21.30 в скай бридж клуба на Албена  е първият двойков турнир „Шампанско и звезди“.

До момента в турнирите участваха състезатели от Русия, Германия, Италия, САЩ, Холандия, Литва, Беларус и разбира се от България, а от днес до края на уйкенда ще пристигнат и състезателите от Румъния, Ливан, Англия, Белгия, Норвегия, Шотландия, Молдова и Сърбия,  както и нашите „звезди“ Георги Стаматов и Диян Данаилов/завръщащи се от САЩ/, а след това и националите ни Росен Гунев и Иван Нанев ,Калин Караиванов и Георги Михайлов /в момента защитаващи честа на страната ни на европейското първенство в Хърватия/ и европейския шампион Виктор Аронов.

Победителката в турнира за купа"Номад"-Илияна Христова/ дясно/

Победителката в турнира за купа“Номад“-Илияна Христова/ дясно/

Утре след обяд е мини отборният турнир който ще се изиграе във формат 7 кръга по 4 игри, а в събота и неделя ще се изиграят най-атрактивните турнири. От 10.0 ч и в двата дни са първата и втората сесии на открития държавен индивидуален шампионат, а от 15 ч-първата и втора сесии на турнира за смесени двойки за купа „Дама купа“. Вечерта в неделя от 21.30 е вторият турнир от веригата „Шампанско и звезди“.

С това ще завърши и първата състезателна седмица.