Хулио Папи

Хулио Папи

Ще дискутираме и ще пробваме различни начини за повишаване на силата в нейното така наречено функционално изражение.  Хулио ще подготви две цялостни тренировки: едната е базирана върху Body Weight Challenges/предизвикателствата на работата със собствено тегло, а във втората ще бъде включено различно оборудване. Ще бъдат разгледани варианти и структури на различни програми, ще има време за въпроси, съмнения и всичко, което ви дойде на ума и за което искате да попитате един от най-квалифицираните в света на фитнеса. В течение на 6 часа ще получите достатъчно материал, за да подготвите собствена тренировка.  Бъдете готови да се упражнявате, да погледнете фитнеса от нов ъгъл. Не забравяйте да си вземете химикалките, тетрадките, таблетите и взичко необходимо, за да „изтеглите“ цялата информация, която ще ви поднесе Хулио.  Неделя, 29 юни – Body Mind Day – Хулио Папи и Аня Глушкова  Pilates Matwork – средно ниво – Аня Глушкова  Аня ще ви поднесе цялостна тренировка, базирана на така наречените средни по сложност упражнения. Тренировката ще се проведе според всички изисквания на метода. Във фокуса ще бъдат не самите упражнения, а начина, по който ги изпълнявате и по който ги чувствате. Ще усетите докъде се простират възможностите ви и кои са слабите ви места. Ще работите на границата на възможностите си и ще се насладите на техническите умения на Аня, заредена с креативност и предизвикателства.  По време на уърншопа Аня ще анализира тренировката, структурата по категории и избраните упражнения. Ще имате време и да упражните отново някои по-сложни неща и, което е по-важно, ще бъдат дадени по-лесни варианти като алтернатива, позволяваща винаги да се поддържа висока мотивация, без да се забравя най-важното: че, използвайки една от най-ефективните техники през последните 100 години трябва да се получи перфектно балансирана постурална(ортостатична) тренировка.

Аня Глушакова

Аня Глушакова

Yoga Asana – Хулио Папи и Аня Глушкова  Тази Асана практика е вдъхновена от първоначалните серии изправени пози в йога Айенгар. Това, което прави тренировката интересна от гледна точка на фитнеса, е диалогът и начинът, по който се разпределя времето между асаните. Тренировките във фитнес клубовете най-често са ориентирани към 50-минутна продължителност, за да се вместят в разписанието. Това не позволява да се мързелува или пък да се губи време. Напътствията на инструктора трябва да бъдат ефективни, ясни и директни.  Практиката трябва да бъде също логична, балансирана и натоварваща. Това е чиста Хатха Йога Асана практика. Уъркшопът ще представлява самостоятелно водене на практика, подпомагано от Хулио и Аня.  ОЩЕ ЗА Хулио Папи  Истинска „легенда на фитнеса“… В момента живее в Букурещ, където работи за World class International. Създавайки и ръководейки тренировачни програми за персонален тренинг и групови класове, организира фитнес сертифициране и професионални курсове в цяла Румъния. Има висше образование по физическо възпитание и спорт; физиотерапевт е; има многобройни сертификати –пилатес, йога, Gyrotonic, Gyra sport, Weight Lifting и др. Пионер в Hi-low и степ, създател на успешни тренировъчни програми, практикува йога и не спира да търси вече повече от 10 години…  Първият испански презентьор, познат в повече от 40 страни, пример за непрекъсната иновативност и oтдаденост на фитнеса. От години технически директор на много организации като FIF, Fitness –Alliance, FACE и др., публикувал е множество книги и ръководства за инструктори на много различни езици.

image description

Много от днешните презентьори следват неговите обучения и семинари. Благодарен на всички свои ученици, които е имал възможност да срещне, Хулио обича да споделя фитнеса по света. Неговата мисия е : Движението е живот.  – Висше образование по физическо възпитание и спорт (Мадридски универитет INEF);  – Висше образование по физиотерапия (Valencia CEU University – Elche);  – Испански рекордьор по презентиране( Първият, презентирал в над 40 страни);  – 3 пъти презентьор на годината в Италия и Испания;  – Най-добър презентьор по брой конвенции по целия свят;  – Мениджър на FIF(Италия), Fitness-Alliance(Испания), FACE( Чехия), World Class International (Румъния), Move on Fitness Education ( Румъния)  – Публикувал над 10 книги на фитнес тематика, най-важната от които: Entrenamiento Funcional en Programas de Fitnes/Salud” Edit Inde, Barcelona 2006. Два тома, над 600 страници;  – Създател на Power Stretch, Cardio Combat, Integrated Power Stretch, Postural Gym, Metabolic Body Workout;  – Съосновател на PortDeBras, заедно с Владимир Снежик.  ОЩЕ ЗА Аня Глушкова  Рускиня със солиден бекграунд в ритмичната гимнастика, преминала през различни Пилатес и Йога обучения в Русия, Италия и Индия. Йога учител от Yoga Alliance в Ришикеш ( Индия). Практикува YogPeeth, Omkarananda, Ashram. Понастоящем е фитнес треньор, специализирана в Kettlebell, PortDeBras международен презентьор и пилатес учител в WorldClass International – Букурещ. Ще бъдете завладяни от нейния уникален коктейл от скромност и отдаденост, докато споделя знанията си с Вас.  Притежава диплома за учител по история(Армавир – Краснодар, Русия);  – Pilates Matwork Instructor (Pilates Institute, Orange Fitness – Moscow, Russia);  – Pilates Matwork Instructor Full Education (FIF – Ravenna, Italy);  – Pilates Matwork Instructor (Move On Pilates Academy – Bucharest, Romania);  – Pilates Fletcher Intensive Course (Fletcher Pilates – Rimini, Italy);  – Двестачасов курс за Йога учител ( Ришикеш – Индия);  – Himalayan Iyengar School of Yoga – Stage (Dharamshala, India);  – Omkarananda Iyengar Ashram Intensive Course (Rishikesh, India);  – Курс за международен PortDeBras презентьор (Прага – Чехия);  – Ghirasport Instructor, Kettlebell (Prague – Bucharest, Czech and Romania);  – Oпит в участието и организирането на фитнес събития на европейско ниво, и в чужбина.