tennis-kijken+animatie 8

Страхотно представяне на състезателите на ТК“ВЕЛТО“ на регионалния турнир до 10г. – „Черно море – Елит“ – Варна.  И трите състезателки взели участие в турнира при момичетата спечелиха медали.  Лия Пенчева беше поставена в първи кръг на турнира, а във втория  надигра Юлия Димитрова с 4/2. На полуфинала тя срещна съотборничката си Дария Великова и отстъпи с 4/2. Трето място за Лия Пенчева, бронзов медал и специална похвала за добрата игра, която показа в турнира.

Вяра Михова също беше поставена в първи кръг, а във втори се справи със Габриела Желязкова с 4/2. Със същият резултат тя надигра и Цвета Радева на полуфинала, за да спори за златния медал със съотборничката си Дария Великова.

Дария Великова – поставена в първи кръг, надигра във втори по категоричен начин с 4/0 Йоанна Иванова.

Двете състезателки на ТК „ВЕЛТО“ играха много красив тенис на финала. Мачът беше много оспорван и интересен, изпълнен с точки спиращи дъха на публиката. Дария Великова победи с 4/2 и за Вяра Михова остана сребърния медал.

Представителят ни при момчетата Радослав Анастасов победи с категоричното 4/0 Васил Бояновски, но имаше лошия късмет да срещне във следващия Цветомир Томов, който спечели турнира. Много добра игра за Анастасов в мача, но все пак той загуби с 2/4. Похвала за играта му, тъй като другите състезатели по пътя към първото място на Томов, не успяха да му вземат дори и гейм.