8
В София ще е първото състезание на райдъра извън САЩ за последните 5 години

На първото международно състезание по суперкрос в София феновете ще посрещнат един от най-известните суперкрос райдъри в Щатите- Джош Хансен (Josh Hansen). Хансен или Хани, както е по-известен сред феновете на спорта, ще вземе участие в състезание на Стария континент за първи път за последните пет години и ще се включи в надпреварата в зала „Арена Армеец“ в края на месец октомври.

Джош ще се състезава под номер 100 с неговия отбор Team One Hundred, който той създаде за завръщането си в спорта в началото на сезон 2015. Хани се върна на дъртрак трасето след дълга пауза и жестока контузия на глезена, която го остави на „резервната скамейка“ за последните три сезона. Много от феновете на спорта смятаха, че Хансен е изгубил таланта си да се състезава, но успехите му, които го наредиха сред първите десет в световната ранглиста, върнаха вярата в неговите умения.

Джош Хансен е син на легендарния райдър Дони Хансен, който има зад гърба си редица награди от мотокрос и суперкрос състезания, а през 1984 година той основава и Академия по суперкрос (Donnie Hansen Supercross Academy), през която до момента са минали над 15 000 райдъра от САЩ и чужбина. Бащата на Джош е и човекът, който го запалва по спорта на две колела и още в ранна детска възраст го качва на мотор. Едва на осем годишна възраст Джош вече се състезава и печели редица национални първенства от аматьорскта лига на Щатите. На 17-годишна възраст той вече е в редиците на професионалните райдъри и печели първите си титли. Тежка контузия на глезена през 2012 година замразява кариерата му за 3 години, но през 2015 година той се завръща с изключително силни представяния в редица състезания част от AMA Supercross.

Феновете на силните усещания и суперкроса ще имат уникалната възможност да се срещнат с Джош Хансен в рамките на първото международно състезание Supercross Sofia 2015|The Battle Begins и да оценят неговия талант. Джош е един от 20-те състезатели, които ще се включат в състезанието в Столицата и ще покажат своите умения на трасето в сала „Арена Армеец“ през октомври.

Международният шампионат по суперкрос Supercross Sofia 2015| The Battle Begins ще се състои от 31 октомври до 1 ноември 2015 в зала „Арена Армеец“.Билети за събитието могат да бъдат намерени в търговската мрежа на Eventim За повече информация следете Facebook страницата на събитието: Super Cross Sofia

Цените за билетите за суперкрос състезанието „The Battle Begins“ 2015 са:
Еднодневни билети:
31 октомври – 60 лв. – червена зона; 80 лв. – синя зона;
1 ноември – 60 лв. – червена зона; 80 лв. – синя зона
– за еднодневните билет е в сила лятна промоция -20% (до 20.08.2015)
Двудневен билет:
31 октомври – 1 ноември – 105 лв. – червена зона; 140лв. – жълта зона.

За Джош Хансен:
• 2010 Won Super X, The Australian Supercross Championship.
• 2009 Gold medal for Supercross at X Games 15
• 2008 Gold medal for Supercross at X Games 14
• 2005 Tied for East Coast Lites Championship
• 2005 Won AMA 125cc East Region Supercross races at Dayton Beach, Fla., and Pontiac, Mich., and earned three additional season podium finishes
• 2004 Won Indianapolis Supercross