Национален младежки тим

Национален младежки тим

Младежкият ни национален отбор по бридж представя страната в Европейския отборен шампионат по бридж за младежи в Норвегия

Тодор Тихолов, който е основен състезател в Националния отбор по бридж на България за младежи, води надпреварата за спечелени майсторски точки за 2015 г. Българската бридж федерация е член на Европейската бридж лига (EBL) и на Световната бридж федерация (WBF) и публикува ежегодна индивидуална класация на състезателите по спортен бридж на официалния си сайт (www.bridge.bg). Класацията се изготвя на база присъдени индивидуални майсторски точки за постигнати резултати в Държавни първенства по спортен бридж, Национални бридж турнири и бридж турнири, организирани от спортни клубове, членове на ББФ.

24-годишният водач във временното класиране е играч на бридж клуба „Радков“ и се занимава със състезателен бридж от 6 години. През 2013 г. се класира втори на Европейското отборно първенство за младежи във Франция, а година по-късно печели 3-то място на двойки на Европейското първенство за младежи в Германия. През 2015 г. става Държавен шампион за отбори като състезател на бридж клуб „Радков”.

Тодор Тихолов

Тодор Тихолов

След него в класицията – съответно на 2-ро и 3-то място, са националите Росен Гунев и Иван Нанев от спортен клуб „Тим К1”,  които преди седмица спечелиха 5-то място на Европейското първенство в Норвегия. В топ 10 присъстват имената на още двама състезатели от Националния отбор на България – Владимир Михов и Юлиян Стефанов, които заедно с двойките Нанев-Гунев и Стаматов-Данаилов ще представляват България на Световното първенство в Ченай, Индия през септември тази година.

Единствената дама в челната 10-ка е Диана Дамянова, която също е състезател на спортен клуб „Тим К1″. Дамянова е пиар експерт и собственик на Д енд Д Агенция за проучване и връзки с обществеността.

Междувременно младежкият национален отбор по бридж на България замина за Тромсьо (Норвегия), където от 19-ти до 25-ти юли ще се проведе 25-тият Европейски отборен шампионат по бридж за младежи (в категории под 26г., под 21 г. и за пръв път за деца под 16 г.), организиран от Европейската Бридж Лига. В надпреварата ще участват 52 отбора от 23 страни, а България ще бъде представена от националния отбор за младежи под 26 г. в състав: Тодор Тихолов, Велислав Стефанов, Живко Драганов, Николай Янински, Марк Андонов, Живко Сидеров с треньор Теню Тенев.

  

Класацията ТОП 10 на Българските бриджьори

1 Тодор Тихолов 621
2 Росен Гунев 560
3 Иван Нанев 553
4 Климентин Николчев 446
5 Красимир Симеонов 455
6 Радослав Радев 443
7 Владимир Михов 430
8 Юлиян Стефанов 430
9 Виктор Аронов 395
10 Диана Дамянова 395