9

През изминалия уикенд в гр. Каварна се проведе държавният шампионат по кикбокс в стил лоу кик.
В турнира взеха участие над 40 клуба от цялата страна. Бойците премериха сили в стиловете К-1, Лоу кик и Киклайт контакт.
Пловдивския СК Терес бе представен от един боец в категория до 71 кг, юноши старша възраст – Стефан Чучулски.
Жребият отреди на полуфинала Стефчо да се изправи срещу противник от СК „Скорпион“, Плевен. Мачът започна много оспорвано. Първите два рунда бяха доста равностойни и оспорвани, но в третия рунд Стефчо успя да надиграе безспорно съперника си и така не остави и капка съмнение в съдиите, че той е човека, който трябва да продължи напред към финала. Съдийското решение бе три на нула съдийски гласа в полза на състезателя на СК Терес.
На финала Чучулски се изправи срещу опитния боец Александър Чакъров от СК „Ахил“- Варна, който на полуфинала отказа противника си само за няколко секунди.

5
Двамата бойци започнаха доста амбициозно и напористо двубоя. До самия край Стефчо се опитваше да вземе надмощие над по-опитния си противник, но в крайна сметка съдийското решение бе в полза на състезателя от СК „Ахил“. Много оспорвана среща, в която на Стефчо не му достигна съвсем малко – два на един съдийски гласа, с разликата едва две-три точки.
„Макар, че не постигнахме напълно поставените си цели, опита който успя да натрупа Стефчо, от двата тежки мача, е безценен за него. Той все още е млад боец и тепърва трупа опит и ще се усъвършенства, но вярваме, че вървим по правилния път и много скоро ще го докажем.“ – коментираха треньорите от СК Терес, Пловдив.
СК Терес изказва най-сърдечни благодарности към спонсорите: охранителна фирма „АСО СОКОЛ“ ООД, транспортна фирма „АТН-ТРАНС“ ЕООД и химическа компания „ХИМСНАБ НАИРИ“ ООД. Без тяхната подкрепа участието ни на това състезание не би било възможно. Благодарим за подкрепата!

44