IMG_1159

Име: Валентина Рашкова

Години: 23

Град: Пловдив

Постижения: финал на Световната купа във Варна 2015 г., участие на две Световни първенства през 2013 г. и 2015 г., на две Европейски първенства през 2012 г. и 2014 г., както и на първите Европейски игри в Баку през 2015 г.

„Започнах да тренирам спортна гимнастика на 10 годишна възраст. Един господин дойде в училище и попита дали има някой, който иска да се запише и да опита. Нямах представа какво е, но ми беше любопитно да разбера. От първите ми тренировки в залата си спомням, че всичко ми беше много интересно. В края на заниманията ни разтягаха много силно и аз всеки път се надявах да забравят да го направят…никога не забравяха.

Тренирам минимум по 6 часа на ден. Любимият ми уред е смесена успоредка. Той е много атрактивен и труден. Това ме мотивира да ставам все по-добра.

Не мога да кажа, че имам идол. Възхищавам се на Alicia Sacramone. Харесвам я, защото е много мощна и силна, но и в същото време много красива и грациозна. Искам да приличам на нея, но и един ден да стана по-добра от нея.

Един от най-хубавите ми спомени е от Световната купа във Варна през миналата година. Това беше най-емоционалното ми състезание. Изпитвах много притеснение, дори и страх. Дойде денят на състезанието и аз бях последна по ред. Изиграх си съчетанието и всички чакаха да видят резултата. В момента, в който излезе оценката ми цялата зала избухна, защото се класирах на финал. Това беше най-голямата радост която съм изпитвала на състезание, може би и защото публиката беше българска и подкрепата беше много силна. Надявам се тази година емоциите дори да бъдат още повече.

Кои са трите думи, които най-точно ме описват? Бих казала упорита, трудолюбива и…никога не се отказвам! Хобито ми е да пазарувам и да слушам музика.“