Fan Cup 2016 Varna Semi-Finals Invitation

Този петък (13 май), на стадион „Локомотив“ в морската столица ще стартират регионалните полуфинали на Фен Купа 2016 за областите Варна и Добрич. Турнирът ще бъде открит с демо мач между отбор на журналисти от региона и сборен тим от ветерани на Черно море и Спартак. В редиците на ветераните ще блестят имената на абсолютния рекордьор по изиграни мачове в „А“ група за Черно море Тодор Марев и двукратния вратар №1 на България Красимир Зафиров, който също е рекордьор по изиграни официални мачове за Спартак Варна.

Футболният празник ще бъде уважен и от директора на дирекция спорт в Община Варна Кристиян Димитров и председателя на зоналния съвет на БФС-Варна Георги Мирчев. Официалното откриване е насрочено за 17:00ч. в петък, след което мачовете от груповата фаза ще продължат почти до полунощ. Името на регионалния шампион за областите Варна и Добрич ще стане ясно в събота, веднага след финалния мач, който стартира в 19:30ч.

Наред с множество други награди и отличия, първенецът от регионалните полуфинали ще спечели квота за националните финали на Фен Купа 2016. Там той ще премери сили с останалите 11 регионални шампиони, в оспорвана битка за голямата награда – приключение зад кулисите на Камп Ноу в компанията на легендата Христо Стоичков.

Футболните емоции на турнира ще радват варненци и в неделя, защото Фен Купа е повече от футбол. На територията на Морската градина ще се проведе „Ритнитоп фест“ с възстановка на първия футболен мач в България, проведен във Варна на 14 май 1984 година. Всички посетители ще имат възможност да се насладят на това паметно историческо събитие и да се включат във възстановката. Покрай терена ще се провеждат и множество забавни активации с автентичен старовремски дух от началото на XIX век. Фестът ще започне в 18:00 часа.

Снимки и още актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за любители в България можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на турнира http://fancup.kamenitza.bg.