Състезателката по тенис на маса на СК „Комфорт“ Таня Петрова стана „Спортист на Варна“ за месец май`2016. Таня спечели бронзов медал на сингъл на ДП в КК Албена и грабна златото на двойки с Надя Упчева.

Анатоли Желязков-световен шампион по самбо, Костадин Костадинов-треньор в СК "Ахил", Александър Чакъров-състезател на СК "Ахил", Димитър Паннтев-наставник на ФК "Гранд про",

Анатоли Желязков-световен шампион по самбо, Костадин Костадинов-треньор в СК „Ахил“, Александър Чакъров-състезател на СК „Ахил“, Димитър Пантев-наставник на ФК „Гранд про“, Миша Милошевич-„Гранд про“, Йоана Николова-състезателка по худ.гимнастика на „ЧАР-ДКс“ и нейната треньорка Филипа Филипова/от ляво на дясно/

За №1 на варненското спортно училище е определена  гимнастичката Йоана Николова от клуб „ЧАР-ДКС“ с треньор Филипа Филипова. Йоана има златен медал-отборно от ДП за девойки старша възраст. Сребърен медал от СК в София и два бронзови медала от същото състезание. Младата състезателка спечели още  4 бронзови медала от СК в Минск.

За отбор на месец май е определен тимът по футзал на „Гранд Про“. Варненци са №1 в страната. Те станаха шампиони и спечелиха купата на страната. Победител в онлайн анкетата е боецът Александър Чакъров от СК „Ахил“ с треньор Костадин Костадинов. Сашо стана балкански първенец на 71 кг. в стил  К1.

98