dsc_0396

Диян Динев е водач в класирането след първия ден на SOFIA INTERNATIONAL OPEN, който е най-силния международен боулинг турнир провеждан в България и на Балканите. Динев събра 213.7 точки и е временен лидер. След него е Мехмет Кая от Турция с 209 точи.

Надпреварата ще бъде до 06 ноември и се провежда  в новата боулинг зала JOY STATION – най голямата в България и  привлякоха състезатели от европейския и световен боулинг елит както и утвърдиха София като предпочитана боулинг дестинация.

Участниците  се борят  за награден фонд от 55 000 евро. Той ще бъде разпределен между 56 финалисти от А група, 18 в Б група и много допълнителни награди като: състезателя с най-висок резултат от деня ще вземе 100 евро, спортсмен на турнира , най-висока игра и др. Победителят ще си тръгне с чек за 7 000 евро. През последните години турнирът се утвърди като втори по награден фонд в цяла Европа.

В турнира участие ще вземат над 240 състезателя от 28 държави сред които представители от: Швеция, Финландия,  Холандия, Дания, Великобритания, Ирландия, , Испания, Италия, Полша, Румъния, Гърция, Франция, Австрия, Швеицария, Словения и други. За първи път имаме заявено участие на състезатели от Пакистан

Участие в тазгодишното издание ще вземат Brian Voss член на PBA / Profesional bowling association / ,почетен член на Hall of fame, Хадлей Морган – миналогодишния победител в турнира, както и много състезатели – водачи в  Европейската ранглиста при мъжете и жените.

Турнирът има собствена страница във Facebook, както и собствен  сайт: http://www.sofiainternationalopen.com/ ,който дава възможност на всички фенове  да гледат на живо от цял свят чрез LIVE STREAMING с изключително високо качество. Миналогодишното издание на  турнира се наблюдаваше ежедневно от над 10 000 зрители.