bogi

От 24 до 30 октомври в Марибор, Словения се проведе Европейско първенство по кикбокс за мъже и жени в стилове”К1”, „лоу кик” и „лайт контакт”. Българския национален отбор участва с 12 състезатели, от който 9 взеха участие в рингови дисциплини с треньори Миодраг Йотич, Красимир Кирилов, Красимир Колев и Иван Иванов. В условия на силна конкуренция, с участието на 42 държави, бяха спечелени 2 златни медала на ринг и 1 златен на татами. Двата медала на ринг са на състезателите на СКБИ „БОИЛ” – гр. Варна – Пламена Димова и Богдан Шумаров.

Невероятен успех направи Богдан Шумаров – дебютант при мъжете в най – многолюдната категория 71 кг. ( 22 състезатели) и в най- тежкия стил –К1. Той победи на осмина финал представител на Беларус – Алексей Шаучека, на полуфинала състезателя на Полша – Крет Марчин, на полуфинала действащия Европейски шампион от Русия – Илия Усачев и на финала победа над педставителя от Украйна – Виталий Дубина.

След петгодишно прекъсване Световната шампионка -Пламена Димова, която завоюва Европейската титла по безапелационен начин с победа над представителката на Турция – Тебаа Сукран Буюкдемир на четвъртфинала, на полуфинала над прдставителката на Португалия – Ватиста Кала и победа на финала срещу представителката на Русия – Ирина Волчинская.

20161029_135320

„Горд съм с постигнатото от състезателите на Боил, който освен отлична  физическа и тактическа подготовка, бяха и с нужната мотивация и желание да станат шампиони. Благодаря на всички , които повярваха и се довериха на нас, на всички състезатели и треньори в клуба, който допринесоха за големия успех и специални благодарности на треньора – Делян Славов, който беше неотлъчно до състезателите през целия период на подготовката им и по време на европейското първенство ”, каза Красимир Кирилов – старши треньор в БОИЛ и национален треньор в стил „фул контакт”.

Следващото предизвикателство на състезателите на Боил е участието им на Европейското първенство по кикбокс в стил ”фул контакт” в Лутраки, Гърция от 19 ноември до 27 ноември 2016 година.

55