301016-burgas-2007

Бургас 2007 направи фалстарт в първенството на Националната волейболна лига за жени. Момичетата на старши треньора Георги Делчев загубиха като домакини от ЙЕБ-Шумен с 0:3 /21:25, 23:25, 23:25/.

Домакините излязоха с тотално подмладен състав в сравнение с миналия сезон, когато направиха исторически дебют на местен тим в женскя волейболен елит. В настоящия състав 90% са възпитанички на собствената клубна школа. Единствената опитна „чужда” състезателка беше централният блокировач Лора Илиева от Варна.

Бургас 2007 започна смутено и допусна съперникът му да поведе с 8:3, а после и с 11:6. Домакините постепенно се отърсиха от притеснението и намалиха изоставането, но не можаха да го наваксат. Те водеха и във втория, и в третия гейм, ала „залепваха” на 23-ата точка и липсата на опит им попречи да направят обрат.

„Изневери ни психиката. Момичетата са много млади и неопитни. Не можаха да надделеят в решителните разигравания. Не мога да ги упреквам. Всяко начало е трудно, но се надявам в хода на сезона да разкрием истинския си потенциал”, коментира Георги Делчев.