FGR Midalu V6 – чешки “гол” байк с 2.5 литра V6 - видео

След 10 години подготовка чешката компания FGR е готова да стартира продажбите на бутиковия, луксозен и много екзотичен стриит “гол/naked” и много брутален на вид байк. Наречен е Midalu и е развит около 2.5-литров, V6 мотор с мощност от 240 к.с.

Само една мотоциклетна компания от Чехия има пълен сезон в световен пистов шампионат и това не е CZ или Jawa, а FGR опитала силите си в 125 GP и в 2012 Moto3 сериите, като постига 7-о място сред 11-е участващи производители, нещо което е безспорен успех за такава малка компания.

През последните 10 години FGR е работила по още един план и вече с готовност свали покривалото от наистина впечатляващо произведение на инжинерното си изкуство. FGR Midalu има V-6 на 90 градуса мотор с ходов обем 2442 куб.см. Той осигурява максимална мощност от 240 к.с. и максимален въртящ момент от 160 Нм и в същото време предлага луксозна езда с добавка от доста емоции.

Теглото на машината е 262 кг – само с 20 кг повече от това на Kawasaki H2, както и от австралийския PGM с неговия V8 мотор и 300 к.с. и с не особено смислен дизайн.

Midalu е премиум продукт от всякаква страна – от окачването му Ohlins, гигантските спирачки Brembo от пистовата спецификация, през прекрасната му рама, карбоново тяло, неповторимите два ауспуха с по три изхода и алуминиевата рама в окачването. И на всичкото отгоре звукът му е убийствент, както ще се убедите от видеото.