021116-diana

42-годишна волейболистка се завръща в игра за Бургас 2007. Това е разпределителката Диана Филипова, която беше капитан на тима през миналия сезон. Варненката пропусна мача от първия кръг на новото първенство в Националната волейболна лига и без нея младите момичета се предадоха с 0:3 като домакини на ЙЕБ-Шумен 05. Старши треньорът Георги Делчев обаче ще може да разчита на ветеранката за гостуването на Левски в София. Срещата от 2-рия кръг на лигата е утре от 16 часа..

С появата си на полето Диана ще изравни рекорда на Ваня Соколова, която преди два сезона се впусна да помага на Казанлък Волей също на 42-годишна възраст. При успешно продължаване на кариерата й през следващата година Филипова ще стане най-възрастната волейболистка, играла в последните години в родното първенство, изчисли специализираният сайт Bgvolleyball.

„Срещу Шумен Диана много ни липсваше в качеството си на лидер. С нея мачът можеше да се развие по друг начин. Отделно от това, три момичета играли болни, без да ми кажат. Но оправдания не търсим, сухата статистика не търпи корекции. Признавам, че не бяхме на ниво. Ще търсим реабилитация срещу Левски”, коментира Георги Делчев.

фото:Митко ДИМИТРОВ