88

На 4 ноември /петък/ 2016 г. от 15.00 до 17.00 часа в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия ще се проведе първият от серията ученически спортни празници и състезания „Бързи и сръчни” за IV клас, част от „Ученическа купа Варна“. Състезанията имат за цел да популяризират активния и здравословен начин на живот сред учениците.

Инициативата е дългосрочна и насочена към развитие на социалните умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин, като са предвидени много награди за участниците и победителите.

Организацията на проявата се осъществява от Дирекция „Спорт“ при Община Варна с подкрепата на РУО – Варна.

Съставът на всеки отбор участник е от 5 момчета и 5 момичета от ученици ІV клас. Те ще се състезават по състезателно трасе, което включва – спринт, прескок, провиране, шут с топка във врата и обратно.

Организаторите са отправели покана към всички училищата да излъчат представителен отбор, с които да премерят сили във веригата състезания.

През следващите седмици предстоят да се проведат и събитията за III, II и I клас.

За всички деца участници общината е предвидела награди, а победителите и призовата тройка ще получат специални купи, медали и рамоти от организаторите.

След изиграването на последния кръг напролет, е предвидена голяма томбола с награди за децата участници във всяка възрастова група. А определения комплексният победител ще получи и голямата награда.

 

В същото време, Община Варна стартира Лекоатлетическия турнир за малките състезатели, който ще се проведе на 9 ноември в закритата писта на спортен комплекс „Локомотив“ за III – IV клас, а на  16 ноември за по-малките им съученици от I – II клас, от 10 часа.