80

Нашето Черноморие е много красиво. В това няма спор. От години тук се провеждат всяко лято по един куп детски турнири. Но този за който ще ви разкажем е по-различен, защото е организиран от сърби.

„Колония къп“ ще се проведе между 10-ти и 21-ви юни 2017 година в Златни пясъци. За деца родени между 2004-та и 2009 -та година. Организатори са Душан Милоевич и бившият футболист на Марек Милан Павлович. Той се ожени за дупничанка и остана в България, като организира доста детски турнири.
Колония пък е детска футболна школа от Смедерева паланка, Сърбия. Разполага със страхотна школа,близо до отбора е и легендарният Перица Огненович. Бившият футболист на Реал Мадрид е роден в този град.  През тази година децата от Колония спечелиха турнира „Евима къп“ в Банско като победиха във финала Нотингам Форест.
Участие в турнира вече потвърдиха официално с по два набора Партизан и Цървена Звезда, а също така Зенит, Шалке 04 и Ференцварош. Официално лице на турнира е Душан Тадич от английския Саутхямптън. Организаторите готвят изненада- много голямо име от световния футбол да връчи купите на победителите.