Шампион на шампионите 2017-а е на 21-22-и януари в Маями - видео

Надпреварата “шампион на шампионите” /The Race of Champions – ROC/ има вече десетилетия история. Първата ROC-надпревара беше органидзирана от Мишел Мутон в далечната вече 1988-а в Париж, стартовата листа тогава беше наистина повече от звездна, а победител тогава стана Юха Канкунен.

Поредното издание на любимото на феновете зрелище за пръв път стъпва на земята зад океана и ще се проведе на 21-22-и януари на стадиона Marlins Park. Вече са заявили участието си Тони Канаан, Раян Хънтър-Рей, Хуан-Пабло Монтоя, Травис Пастрана, Курт Буш и Фелипе Маса. Те ще се надпреварват срещу Петер Солберг, Томи Кристенсен, Себастиян Фетел, като се очаква потвърждение от още доста пилоти за старта.

Надпреварата е в чист състезателен формат един срещу друг. Автомобилите са еднакви за всички и за победата е важен единствено спортният талант на пилота. Автомобилите за надпреварата са Ariel Atom Cup, Radical SR3, Mercedes-AMG GT S, Super Stadium Trucks и специално подготвен за ROC модел.

През първия ден се излъчва индивидуалният шампион на шампионите, а през втория са отборните надпревари – нация срещу нация.