edo competition отбелязва 100 години Maserati с уникално Maserati (Видео)

По случай вековния юбилей на Maserati, специализираната тунинг компания edo competition създаде уникална бройка на състезателното MC12.

Автомобилът, наречен edo MC12 VC (Versione Corse), е разработен на базата на пистовият автомобил от 2014 година, но има пълното право да бъде управляван свободно по световните пътища. За постигането на това, от тунинг компанията са разработили изцяло нова изпускателна система, която да отговаря на законовите изисквания, нова гърловина на резервоара, позволяваща дозареждането му на стандартни бензиностанции, модифицирани окачване и спирачна система, система за повдигане на предната част в случай на по-високо препятствие, нови джанти с гуми и други.

edo MC12 VC е оборудвано с шестлитров, V-образен, дванадесетцилиндров двигател, който е в състояние да генерира максимална мощност от 755 конски сили и максимален въртящ момент от 740 Нм.

Благодарение на състезателната си “същност”, в това число и тегло от само 1250 килограма, edo MC12 VC може да се ускори от 0 до 100 км/ч за 3 секунди, границата от 200 км/ч се достига за 6 секунди, а максималната скорост на движение на автомобила е 330 км/ч.