„Добруджа 07“ продължава да има сериозни шансове за класиране в третия кръг на Шампионската лига.

 „Добруджа 07“ (Добрич) дебютира със загуба в Шампионската лига, но продължава да има сериозни шансове за класиране в третия кръг на най-силния европейски клубен турнир. Волейболистите на Мирослав Живков отстъпиха при гостуването си на холандския „Абиант Ликъргъс“ (Грьонинген) с 0:3 (24:26, 23:25, 23:25), като огромен малшанс ги лиши от най-малкото спечелване на третия гейм.

Българският шампион имаше преднина от 6 точки при 22:16, но след серия от силни начални удари на разпределитея Мат Уест домакините измъкнаха и тази част. Така „добруджанци“ се нуждаят от успех с 3:0 или 3:1 в реванша, за да вкарат сблъсъка в решителен златен гейм. Родния първенец ще има и домакинско предимство в така важния двубой. „Зелените“ ще приемат съперника си от Грьонинген в зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта във Варна. Срещата е на 8-и ноември от 20:00 ч. и ще бъде предавана на живо по БНТ HD.

От ръководството на клуба се надяват на сериозна подкрепа от привържениците на отбора, като цените на билетите са от 3 и 5 лв.