resized_20141122_110747

   През настоящата година Община Варна, Студентските съвети и Академичните звена отговарящи за спорта в университета, отново организират спортни прояви по случай 8 декември-празника на Българските студенти.

 Програмата залага на разнообразни спортове и форми на провеждане, с което се цели превличане на повече и различни млади студенти да се включат в спортните прояви.

В периода 7-20 ноември програмата за студентите от шестте университета включва спортовете: мини футбол, лекоатлетически крос, боулинг, тенис на маса- отборно и индивидуално, стрийтбол 3х3, волейбол и плуване.

Кампанията в чест на празника на българските студенти, стартира с мачовете от програмата на спорта мини-футбол, като първата среща се провежда на 7 ноември /понеделник/ от 16.00 часа на базата на Технически университет – Варна. Първият двубой е между ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и Икономически Университет – Варна. Всеки университет може да се включи в състезанието с два отбора от по 12 състезатели. Финалните мачове са насрочени за 11-ти ноември /петък/ от 16.00 часа.

Лекоатлетическият крос, ще се проведе на 12-ти ноември /събота/ от 11.00 в Морската градина, под Летен театър. Дистанциите на трасето са установените в последните години за студентите, а именно 1000 м. за жени и 2000 м. за мъже. Всички студенти, от всички университети, без ограничения са поканени да участват на място в деня на състезанието.

Дебют в програмата тази година ще направи спортът тенис на маса, който за пръв път ще се проведе в два дни, като отборния турнир е насрочен за 7-ми ноември /понеделник/ от 14.00 часа, а индивидуалния за 8-ми ноември /вторник/ от 10.00 часа в спортната база на Икономически Университет – Варна. Отборите при мъжете се състоят от трима състезатели, а при жените от две състезателки.

Боулинг турнирът ще се проведе в “Playground” МОЛ Варна, като началото на квалификациите е от 15.00 часа на 9-ти и 10-ти ноември, а финалните игри между шестте финалиста от всеки университет, стартират на 11-ти ноември /петък/ от 17.00 часа.

Стрийтбол 3х3 за мъже и жени, стартира на 16 ноември /сряда/ от 15.00 часа в залата на Медицински Университет – Варна.

На 14.11.16 г. в спортния комплекс на Икономически Университет – Варна от 19.00 часа с двубоя при жените между ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и ВСУ „Ч. Храбър“, ще стартира волейболната програма, част от университетските спортни празници.

Новоизграденият закрит басейн „Д-р Л. Лазаров“ в ПК „Приморски“ ще домакинства на спорта плуване на 19 ноември /събота/ от 10.00 часа. Всички участници трябва да се запишат в звената по спорт в университетите, които от своя страна да подадат заявка към организаторите до 17 ноември.

 Церемонията по официалното награждаване и закриване на “Купа 8 декември” ще се състои на 20 ноември 2016 г. /неделя/ от 19.00 часа в спортен бар „Playground“ МОЛ Варна.

 Наредбите за турнирите може да намерите на www.varnanamladite.com