Отборите на „Добруджа 07“ и холандският „Абиант Ликъргъс“ (Грьонинген) ще имат възможност за три тренировки преди втория двубой между двата тима от втория квалификационен кръг за Шампионската лига. Българският първенец домакинства за мача-реванш във Варна, като двата тима играят утре, 8 ноември (вторник) в Двореца на културата и спорта от 20:00 ч. Двубоят ще бъде предаван пряко по БНТ HD.
Съперниците пристигнаха във Варна още в неделния ден, 6 ноември. Още след акостирането си в Морската ни столица холандците направиха тренировка в зала „Конгресна“. Въпреки изборите у нас тренировка във Варна имаха и волейболистите на „Добруджа 07“, които после се прибраха в Добрич. Днес двата тима тренират отново, като добруджанци влизат в залата от 17:30 ч. Сутринта преди мача двата тима също имат официален час за занимания.
Припомняме, че „Добруджа 07“, който е воден от Мирослав Живков загуби гостуването си в Грьонинген с 0:3 гейма. При победа с 3:0 или 3:1 в домакинството си във Варна, българският шампион ще има възможност да достигне до Златен гейм. Победитилят от този Златен гейм продължава напред в Шампионската лига.
При неуспех тимът на „Добруджа 07“ ще отпадне от Шампионската лига и продължава участието си във втория по сила европейски турнир – за Купата на CEV.