На 25 и 26 ноември България ще бъде домакин на Европейско първенство по карате. Мачовете ще се проведат в зала „Арена Армеец” и ще обхващат категории мъже, жени, кадети и кадетки в дисциплините ката и кумите. Първенството е организирано от Българската национална федерация карате с подкрепата на Министерство на младежта и спорта и Столична община. Това е трето домакинство по правилника фул-контакт на Световната карате организация WKO. Всички любители на спорта ще могат да станат свидетели на престижното за страната ни събитие при вход свободен.

Федерация Българско Карате Шинкиокушин и Българска Национална Федерация Карате е организатор на Европейските първенства през 2004 и 2008 година, като отзивите за домакинствата ни нареждат страната на водещо място по гостоприемство и качество на провеждане на събития от този ранг. В същото време нашите атлети правят сериозна заявка на международното татами със значителните си постижения от 2013 година насам в различни регионални и световни състезания.* Един от най-ярките представители на България е Валери Димитров, който създава прецедент в историята на карате в Европа със своите 15 европейски титли до 2015 година.

„Това е най-важното събитие в българския спортен календар и е сред най-значимите домакинства, които България ще организира през 2016 година“.

Над 100 родни и чуждестранни журналисти ще отразяват Европейското първенство в София. Отразяването по целия свят е гаранция, че страната ни ще влезе в новините с положителни коментари. Първенството в зала „Арена Армеец“ ще бъде излъчвано онлайн. А присъствието на видни гости допълнително ще формира високото ниво на събитието.”, коментира Борис Николов, Председател на инициативния комитет на Европейско първенство по карате – София, 2016 г.

Пълната програма на Европейското първенство по карате и всички участници, можете да намерите на адрес www.ec2016.info

Вижте пълната информация тук:

Прес релийз и официален плакат