ceremony_1

На невероятен финал станаха свидетели зрителите в Joy Station в последния ден на SOFIA INTERNATIONAL OPEN. 7-мото издание на втория по ранкинг и награден фонд турнир в Европа (55 000 евро) завърши изненадващо за мнозина, но абсолютно заслужено с оглед на финалните серии. Шампионката на Холандия Крислейн Ван дер Тол победи в излючително оспорван елиминационен финал най-добрия финландец Санту Тахванайнен с 186 на 182 точки и грабна Големия чек . Трети от София си тръгва Карстен Ауст от Германия победил в последната серия Йеспер Агебро от Дания.

231 състезатели от 28 държави участваха в надпреварата, която продължи една седмица в Студентски град в София. От родните играчи с най-предно класиране завърши Явор Миланов на 28-мо място.

„ Чувствам се невероятно! Да бъдеш шампион на толкова силен турнир не е лесна задача. Конкуренцията беше изключително сериозна. Елитът на Европа събран на едно място. Благодарности за организацията на SOFIA INTERNATIONAL OPEN. Залата , пистите , абсолютно  всичко беше на високо професионално ниво. За първи път участвам, но обещавам да дойда и догодина” сподели победителката Крислейн Ван дер Тол.

В турнира участва и американската легенда Браян Вос (завърши на 44-то място). Състезателят избра именно София да бъде последното му състезание в кариерата и беше награден с почетен плакет от организаторите. Вос има своето запазено място в легендарната зала на спортната слава  в САЩ.

„ Получи се страхотен турнир. Много труден за организиране защото пристигнаха доказани имена в боулинга и всеки имаше изисквания. Щастлива съм , че накрая всички благодариха за нашето отношение и работа през всичките седем дни. Не мога да повярвам, че Браян Вос приключи каририета си  в София. Избра на 58 години да спре активния спорт именно при нас. Това ще бъде от изключителен имидж за България. Догодина се надявам да участват още от големите имена в нашия спорт. Доказахме че  Joy Station не случайно е определяна от специалистите като най-добрата зала за боулинг на Балканите, а и на водещо място в Европа със своите 20 състезателни писти”, сподели главния организатор Елвира Бахарова.

Близо 500 000 души от цял свят изгледаха на живо финалните неделни серии благодарение на живото предаване в интернет.