Косовар си направи сам “Lamborghini”

Жителят на косовския град Гниляне Дритон Селмани е построил в гаража си копие на суперкара Lamborghini Reventon. “Производството” на колата му е отнело около година, а за донор е използвано купето на Mitsubishi Eclipse. Двигателят на косовската бегачка е трилитров, 200 к.с., V6 от седана Mitsubishi Galant.

Автомобилът на косовара се различава сериозно от оригинала по мястото на разполагане на двигателя. В репликата, той е разположен отпред, където е и мястото му в автомобила-донор. Не се е разминало и без национализъм – на купето на косоварския суперкар е нанесена червено-черна ивица, символизираща цветовете на албанския флаг.

Оригиналното купе Lamborghini Reventon беше представено през 2008-а година. Двигателят му V12 е разположен зад седалките в средата на купето, ходовият му обем е 6,5-литра, мощноста е 650 к.с. Reventon се ускорява от място до 100 км/ч за 3,4 секунди, а максималната му скорост е 340 километра в час. Тиражът на оригиналния суперкар беше ограничен на 20 екземпляра, а през 2010-а година Lamborghini пусна Reventon с купе тип родстър.