img_20161114_145700

9

След едноседмична оспорвана битка, в петък  /11.11.2016 г./ приключи турнирът по мини-футбол към „Купа 8 декември“. В двора на Технически университет се определиха следните четири отбора финалисти.

Шампиони в турнира по мини-футбол са студентите от „Икономически университет“ Варна (отбор 2), побеждавайки с резултат 2:1, колети си от първия отбор на ИУ, респективно за тях останаха сребърните медали. В малкия финал бронзовия медал бе спечелен от миналогодишния шампион Медицински университет „Д-р Параскев Стоянов“ Варна с категоричния резултат от 4 на 0. На четвърто място остана отбора от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.

Голмайсторският приз на турнира заслужено отива при Станко Георгиев от Медицински Университет – Варна с реализирани 8 гола в 5 мача.

В петъчния ден /11.11.16 г./ завърши и турнира по боулинг, част от веригата състезания за студентите. В турнира се явиха за участие 20 отбора, като след финалните две игри на боулинг пистите, класирането се подреди по следния начин:

1-во място – Технически университет – 1140 точки отбор в състав:

– Николай Николаев

– Мирослав Илиев

– Станимир Николов

– Симеон Христов

– Стефан Недялков

 

2-ро място – Медицински университет /отбор 3/ – 1004 точки

– Деница Георгиева, Александър Андреев, Велизар Гайдарджиев, Емануил Тенчев, Никола Бъговски

3-то място – ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – 950 точки -Ивайло Терзиев, Атанас Василев, Кирил Димитров, Иво Колев, Ивайло Иванов

Призът за най-резултатен играч ще получи състезателя на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ Йордан Цанев Дяволов със реализирани 167 точки в една игра.

Официалната церемонията по  награждаване на призьорите и закриване на “Купа 8 декември” ще се състои на 20 ноември 2016 г. /неделя/ от 19.00 часа в спортен бар „Playground“ МОЛ Варна.