Българска Национална Федерация Карате Ви кани на официалната пресконференция по повод предстоящото Европейско Първенство по Карате, на което България е домакин 25 и 26 ноември в зала Арена Армеец София при вход свободен. Пресконференцията ще се проведе в

Петък, 18.11.2016 от 11.00 часа в Прес Клуб България
София 1000, бул „Евл. Георгиев“ № 38, Национален стадион „Васил Левски“, Централен вход

В пресконференцията ще участват:
Борис Николов – член на УС на БНФК и председател на организационния комитет на първенството, Димитър Трампов – треньор на националния отбор и състезателите Васил Вангелов – европейски вицешампион за 2015 г. и Венцислав Шолин – европейски вицешампион за 1999г. и представител на световната карате организация за САЩ, регион Лос Анджелис

Първенството е организирано от Българската национална федерация карате с подкрепата на Министерство на младежта и спорта и Столична община.

Пълната програма на Европейското първенство по карате и всички участници, можете да намерите на адрес www.ec2016.info

Вижте пълната информация тук:

Прес релийз / печатна версия

За нас:

Федерация Българско Карате Шинкиокушин е член на ЕКО – Европейската карате организация и член на WKO – Световната карате организация. Това е една от най големите спортни организации по численост в страната, лицензирана към Министерство на младежта и спорта и обединява над 20 000 трениращи в 84 членуващи клуба от цялата страна. Федерацията и клубовете-членове имат 40 годишна история в страната.

* През последните няколко години България и Българското карате от направление WKO постигнаха значителни успехи на международното татами.

  • През 2013 г. България завоюва 3 златни 7 сребърни и 9 бронзови медала от Европейски първенства и 1 златен от Световна купа.
  • През 2014 г. България завоюва 4 златни, 6 сребърни и 4 бронзови медала от ЕП
  • През 2015 г. България завоюва 1 златен, 2 сребърни и 3 бронзови медала, като ни предстоят още едно Европейско и Световно първенство.
  • През 2016 г. България завоюва 2 златни и един сребърен медал.